Nieuwsbrief #5

 

 

 

 

 

Hierbij de 5e nieuwsbrief van CPO de Bond. Er is in de afgelopen maanden weer veel werk verzet. Hieronder een korte update van verschillende zaken.

 

Foto’s en video’s sloop

Op onze Facebook-pagina en website worden regelmatig updates geplaatst m.b.t. de voortgang. Zo kunt u hier o.a. een timelapse (video met versnelde beelden) bekijken van de complete sloop van het oude ForFarmers gebouw. Ook staan hier duidelijke detailfoto’s gemaakt door Sylvia Rietberg.

 

Transformatorhuisje

Een aantal weken geleden is het nieuwe transformatorhuisje geplaatst en aangesloten. Hierdoor heeft de omliggende buurt enkele uren zonder stroom gezeten. Onze excuses hiervoor. Het huisje is een stuk kleiner dan de oude en is voorbereid om de komende 50 jaar dienst te doen. 

 

EkoKist-fundering & luchtdicht bouwen

We hebben veel vragen gekregen over het piepschuim dat in de grond is gelegd als fundering. Dit is een nieuwste type fundering (EkoKist) dat helemaal van piepschuim is opgebouwd. 

Deze blokken worden op maat geleverd en kunnen hierdoor snel gelegd en aan elkaar gezet worden. De EkoKist werkt kostenbesparend, is duurzaam en conform het bouwbesluit. Het beton dat erin is gestort is voorzien van staal vijzel. Voor meer info hierover Klik Hier

 

 

Luchtdicht bouwen

Zoals u hier op de foto rechts kunt zien hebben we alle kanaalplaatvloeren afgeplakt met tape. Hiermee zijn we zeker dat alle kieren afgedicht zijn. Dit doen we in het kader van luchtdicht bouwen. Dit is belangrijk omdat het zorgt voor: tegengaan van ongecontroleerde luchtstromen en vochtproblemen, energiebesparing en goede geluidswering. Het is dus een algehele verbetering van het wooncomfort.

Ook is het van groot belang vanwege de door de overheid gestelde EPC-norm. Om de EPC-norm te behalen is luchtdichting cruciaal; het energieverlies door luchtlekken kan namelijk oplopen tot 30%. Luchtdicht bouwen is daarom tegenwoordig één van de pijlers van energiezuinig bouwen en speelt een belangrijke rol in het bouwproces.

 

Bommelding op 1 april

Op vrijdag 1 april hebben we op onze Facebook-pagina vermeld dat er tijdens graafwerkzaamheden op ons bouwterrein een vliegtuigbom is aangetroffen. 

Velen meenden direct door te hebben dat het ging om een 1 april-grap. We hebben echter toch nog heel wat mensen gesproken die er twijfelden en even zeker wilden weten hoe dat nou zit met die “bom bi’j de Bond”. 

Toen we zelfs hoorden dat er busjes van de Explosieven Opruimingsdienst in Harreveld zouden zijn gezien, konden we maar één conclusie trekken: ‘1 april-grap geslaagd!’

 

Voortgang bouw

De laatste weken is er veel gebeurd. In grote lijnen: 

• bouwputten uitgegraven

• fundering uitgezet en gestort

• afvoeren en leidingwerk ‘onder de grond’ aangelegd 

• kanaalplaatvloeren gelegd 

• kalkzandsteenblokken begane grond gelijmd

• stelkozijnen geplaatst

We hopen deze week nog de verdiepingsvloeren te kunnen leggen, zodat bezoekers van de dag van de bouw (a.s. zaterdag 4 juni) ook een kijkje op hoogte kunnen nemen!

 

Dag van de bouw

Aanstaande zaterdag 4 juni 2016 vindt  de jaarlijkse Dag van de Bouw plaats. Hieraan zal Rensing Bouw ook met ons project deelnemen. Komende zaterdag kan iedere geïnteresseerde een kijkje komen nemen op onze bouwplaats. 

Hierbij wat algemene informatie over de dag van de bouw: (zie ook www.dagvandebouw.nl)

Heb jij de bouw van een brug wel eens van dichtbij gezien? Of op het bouwterrein van een woonwijk gestaan? Weet jij hoe een kanaal wordt verdiept en verbreed? Of hoe schaatsbanen en stations worden gerenoveerd?  Dit kan allemaal op zaterdag 4 juni; op de Dag van de Bouw!

• Ruim 100.000 bezoekers bezoeken deze dag

• 150 leden van Bouwend Nederland doen mee

• Ongeveer 200 locaties gaan open in Nederland

• Dit jaar organiseren wij de dag voor de 11e keer

Tot zaterdag!

 

 

 

Kijk voor het laatste nieuws op www.facebook.com/deBondharreveld

 

Hopelijk tot ziens op zaterdag 4 juni a.s. op het terrein van CPO de Bond!